Кадър Нова твБСП се подготвя за срещата с ИТН. БСП очаква

...
Кадър Нова твБСП се подготвя за срещата с ИТН. БСП очаква
Коментари Харесай

Димитър Данчев от БСП: Очакваме диалог с ИТН, за да се чуят исканията и от двете страни

Кадър Нова тв

Българска социалистическа партия се приготвя за срещата с Има Такъв Народ. 

Българска социалистическа партия чака разговор по време на срещата с " ИТН ", която би трябвало да се организира в събота, съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев пред.

" Ние ще чуем това, което те имат да ни споделят. Предполагам ще разгласят целите си в границите на ръководството, за което ще търсят нашата поддръжка. Надявам се, че ще има разговор, който допуска да се чуят настояванията и на двете страни. Другото би било монолог и властнически метод. " - разяснява депутатът в предаването " Денят ON AIR ".

Той изясни, че в създалата се обстановка няма по какъв начин да бъдат подкрепени всички упования на Българска социалистическа партия, само че от лявата партия не биха отстъпили от обществените задължения, които са поели.

" Всички обществени и стопански проблеми чакат своето решение и се надявам от Има Такъв Народ да са отворени за разговор. Разчитам, че ръководството, за което си търси поддръжка, ще бъде обществено отговорно. " - разясни националният представител.

Той изрази вяра, че диалозите в събота с партията на Слави Трифонов няма да бъдат последни.

" Ние в неделя ще имаме съвещание на Националния съвет. Тогава ще решим дали това, което оферират от Има Такъв Народ, ще може да бъде подкрепено от нас. Ще бъдат разисквани целите, за които бихме дали своята поддръжка за сформиране на държавно управление или бихме търсили по този начин, в случай че се стигне до връчването на мандат на Българска социалистическа партия. " - уточни Димитър Данчев.

Той посочи, че през днешния ден са подкрепили основаването на всички парламентарни комисии, които бяха препоръчани, с цел да се стигне до истината по всички проблеми.

" ГЕРБ напуснаха залата, тъй като направиха предложение, което не подхожда на упованията на комисията, която би трябвало да прегледа дейностите на правоохранителните органи по време на митингите през предходната година. Младен Маринов беше на тези митинги в качеството си на министър на вътрешните работи, няма по какъв начин да бъде част от комисията. " - счита Данчев.

Очакванията му за работата на 46-ото Народно събрание са свързани и с реализацията на правосъдната промяна.

" Виждаме, че отрицателните отчети на Европейска комисия във връзка с върховенството на закона не престават. Корупцията е един от най-често срещаните проблеми. Дано партиите на митинга потърсят метод да проведат промяната. Не е наложително да се стартира с фокусиране върху личността на основния прокурор. Има и други тематики - надзор върху работата му, метода, по който се избира Висш съдебен съвет, премахването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. " - конкретизира депутатът.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР